PREMIÄREN FÖR BILCROSSEN AVKLARAD

Allra första tävlingen i Bilcross i Svensk Bilsports regi kördes den 19/6 på Amsbergs Motorstadion utanför Borlänge. Det var premiär för fler saker än själva Bilcrossen.

Tävlingsmomenten och körningarna fungerade helt enligt plan och förarna trivdes på banan. Att vädret var strålande bidrog självklart till att höja upplevelsen för alla på plats!

Till denna något sent annonserade premiärtävling kom 20-talet förare.

– Det får absolut komma fler till nästa, skrattar Stefan Lundqvist i Bilcrossutskottet. Vi visste att det skulle bli tight med deltagare, men valde att köra testtävlingen som den var.

I tävlingen var det trippel Lundqvist på prispallen i A-finalen. Martin i en SAAB 99, Rasmus i en VW Golf III VR6 och Daniel i en VW Polo med Volvo 850 drivlina. Duktiga förare och potenta bilar!

bilcross nyhetsbild

Dagens andra premiär var att man använde egenutvecklad programvara för tävlingsadministration och tidtagning, mycket viktiga komponenter för att säkra exakt tidtagning och sportslig rättvisa.

– Vi har hållit på med det här systemet ganska länge, främst med bara poängberäkning. Nu var det dags att testa vingarna med transpondertidtagning. Jag är mycket glad att det fungerade så bra, säger Stefan. (Till höger på bilden.)

Nästa tävling planeras till Westombanan i Arvika i augusti. Info kommer att publiceras så fort datum är bestämt.

Uppdaterad: 23 JUN 2022 10:49
Sidan uppdaterades den 30 november 2022