2023 SFI inspektionsturnén är tillbaka till det normala, men med slimmad kostym

2023 SFI Tour är tillbaka till det normala igen, efter några års uppehåll och förminskad skala. Jennifer Faye, VD för SFI Foundation, är glad och nöjd med att säkerheten upprätthålls i europeisk dragracing.

Den tredje dagen av SFI Inspection Tour tillbringades hos ME Racing Service i Borlänge Sverige, efter att Nederländerna och Finland besökts dessförinnan. I år bestämde sig ME Racing Service, som har hand om den svenska delen, att vara effektivare och ta hem besiktningen till den egen verkstaden. Tidigare har eventet huserat hos Persåkers Speedshop i Åkers styckebruk.

– Vi försöker bli mer effektiva och inte använda för mycket personal den här gången, säger LG Eriksson på ME Racing Service. Vi gör vårt bästa för att hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt nu när dollarn är dyr och andra kostnader har höjts. Årets turné har gått väldigt smidigt och effektivt. Inlämnade antal delar är i princip tillbaka till det normala efter pandemiåren, vilket är glädjande och visar att intresset för dragracing fortfarande är på topp.

Några välkända ansikten från Svenska Bilsportsförbundet dök upp för att göra en insats vid besiktningen. Lasse Pettersson, Helene Rapp, Frank Johansen och ytterligare ett par medhjälpare gjorde en stor insats i det löpnade arbetet. På söndagen fortsatte SFI-besiktningsteamet till England och Santa Pod för att avsluta årets turné på måndag.

Foto: Helene Rapp/Lena Perés

SFI Tour 2023 personal
Sidan uppdaterades den 22 mars 2023