Finaltävlingen i 2023 års Dragracing-SM

SHRA Sundsvall står som värd för finalerna både i Senior- och Junior-SM i Dragracing 2023. Tävlingarna avgörs på Sättna Raceway, strax utanför Sundsvall, 25-27/8.

Tävlingen är den femte respektive fjärde (JSM) i årets SM-serier och nu ska det avgöras var medaljerna hamnar.
– SM är det finaste man kan tävla om nationellt, så det är mycket ära som står på spel säger Magnus Krokström, sportgrenskoordinator för Dragracing.

I klassen Stock/Super Stock ser det ut som Theodor Brandt ligger bra till för guldet, men beroende på antal startande är det absolut inte säkert. Bakom Theodor är det bara 5 poäng mellan tvåan och trean. Rick McCann och Mathias Munter, så det finns chans till omkastningar.

I Super Pro ET leder Mikael Nilsson med 63 poäng till tvåan och trean, och 65 till fyran men senaste tävlingen körde han själv in 106 poäng så det får anses som tätt även där. Tindra Christensen, Isak Lagg och Amanda Sjöström Andersson lär göra allt för att ta ifrån Mikael guldet.

Pro Street har 5 förare inom 23 poäng. Vi har att se fram emot en hård fight om medaljerna. Dennis Andersson leder ”osäkert” före Lars Berglund, Renate Skinne, Angelica Larsson och Alexandra Wingård.

JSM - Junior Dragster - skulle egentligen kört sin final något senare, men yttre omständigheter har gjort att den tävlingen fick ställas in. Nu blir det final i Sundsvall. Det gör på ett sätt Sundsvall till en Superfinal!

Lina Andersson ser ut att vara klar SM-vinnare, om det inte blir enormt många tävlande i Sundsvall, men bakom henne är det väldigt jämnt. Mellan Alice Åberg, Alfons Åberg, Theo Backman och Emelie Svensson skiljer bara 17 poäng. Vem som tar medaljerna är väldigt öppet.

Gillar du bilar, spännande tävlingar och skön stämnng så tveka inte att besöka SHRA Sundsvall/Sättna Raceway i helgen!

Varmt välkommen!

Här är länk till SHRA Sundsvalls sida med biljetter och info Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om tävlingen.

Här är länk till aktuella SM-tabeller Öppnas i nytt fönster..

/Dragracingutskottet 

Sidan uppdaterades den 28 augusti 2023