Tunna startfält i SPVM-premiären

SPVM inledde årets racingsäsong tillsammans med SSK på Kinnekulle Ring.

Det var tyvärr dålig uppslutning bland förarna. För första gången på många år kördes alla tre Roadsportklasser i samma heat! Förarna kämpade på som vanligt och bjöd på trevlig racing. Magnus Mårtenson vann överlägset i A-klassen. Torkel Kristensson vann C-klassen och kom tvåa totalt, hett uppvaktad av Thomas Ohlsson som kom tvåa i C. Anders Stomberg fick äntligen köra sin nybyggda MX-5:a och han vann B-klassen och kom fyra totalt. Anders Träff kom femma. Anders Björnson vann Verktygsboden Modsport III före brodern Fredrik.

Rasmus Eriksson bröt i första racet, men det andra vann han och han tävlar i Verktygsboden Modsport III. En bit ned i fältet kom Anders Björnson tvåa i klassen före brodern Fredrik. Gunnar Östlund kom tvåa totalt och han vann Roadsport A. Kristensson vann C-klassen igen före Ohlsson och Träff. Stomberg tog en ny seger i B.

Verktygsboden Modsport I & II körde tillsammans med SSK Klass 3 och Valvoline Trophy. Bengt Johansson var ensam i Modsport I och han tvingades tyvärr bryta båda racen. Joel Thorén lyckades vinna heatet knappt före Leif Andersson. Thorén körde i Modsport II och Andersson i SSK Klass 3C. Peter Andersson kom trea totalt och tvåa i Modsport II före en annan Peter Andersson! Det blev exakt samma placeringar i andra racet efter nya jämna kamper.

RS och Clubman hade ett ännu tunnare startfält. Svein Langholm var ensam i RS och han vann båda heaten. Daniel Holm Sipinen vann Clubmanklassen före Jan Berntsson och Fredrik Hanström, men den stora dramatiken kretsade kring Robin Wachmann. Det började med att han tappade fästet i Kvarnkurvan och ett par varv senare upptäckte funktionärerna att det brann i bilen. De höll upp en skylt och han svängde genast åt sidan och klev ur bilen. Tyvärr dröjde det tre minuter innan funktionärerna hade börjat släcka elden och då var det ganska bränt under karossen.

– Jag hade ingen aning om att det brann i bilen innan jag parkerade. Då först flammade lågorna upp och när jag stannade kom röken. Jag hade sinnesnärvaro att hålla andan så jag klarade mig undan helt oskadd, men tyvärr blir det mycket jobb med att reparera bilen, sa Wachmann.

Berndtsson vann det andra heatet före Hanström i Clubmanklassen.

Nästa tävling körs om en månad på Rudskogen. Det var en mycket uppskattad tävling i fjol så vi räknar med betydligt fler deltagare i sportvagnsklasserna då.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterades den 07 maj 2024