Nordiskt mästerskap, NM

Ett Nordiskt Mästerskap är inget nytt, men har inte arrangerats i Rally på många år. Nu har de Skandinaviska Bilsportförbunden beslutat att det ska genomföras NM med start 2022.

NM kommer att genomföras som en del i FIA European Rally Trophy Scandinavia, ERT-S, (https://www.facebook.com/ERTScandinavia Länk till annan webbplats.) som är ett öppet mästerskap där alla tävlande från hela välden, i FIA homologerade bilar, kan delta.

NM är begränsat till deltagare från de fem skandinaviska länderna, och man kan även delta med nationellt homologerade bilar. Deltagare från Skandinavien deltar automatiskt i både NM och ERT-S.

Två tävlingar på grus (Sverige och Finland) och ett på asfalt (Danmark) gör att man utmanas på olika underlag för att bli Nordisk Mästare. Tävlingarna kommer att genomföras som internationella tävlingar med tillägg för nationella klasser. De nationella licenserna kommer att gälla i hemlandets tävling!

Har ni frågor, kontakta de förarkontaktmän som finns. Det kommer inte enbart att hjälpa till med den egna tävlingen utan även förmedla kontakter och hjälpa de som vill tävla i de andra länderna. Alla tävlande ska inte behöva lösa alla frågor själv vad gäller resor och boende när man vill dit.

NRC Regulations 2022. Länk till annan webbplats.

Skapad: 24 APR 2022 21:16

Sidan uppdaterades den 16 december 2022