Nordic Rally Championship, även känt som NRC

Svensk Bilsport fortsätter att ha ett nära samarbete med andra idrottsförbund inom nordisk motorsport. Nordic Rally Championship-serien, som har arrangerats de senaste två säsongerna som fortsätter även denna säsong, men med mer focus på media och information. I serien omfatar fyra tävlingar, ett i varje land (Sverige, Finland, Norge och Danmark).

Tävlingar 2024:

  1. 10-11/5 Rally Nyköping, Sverige, Grus
  2. 14-15/6 SM Pohjanmaa Ralli, Finland, Grus
  3. 31/8 Rally Larvik, Norge, Asfalt
  4. 28/9 Rally Stoholm, Danmark, Asfalt


Som du kan se av kalendern erbjuder serien ett utmärkt tillfälle att lära känna asfaltsrallyn, som vi inte än kan köra i Sverige. Kvalitén på alla tävlingar är precis som Rally-SM i Nyköpings tävling ingår i NRC. Med respektive lands nationella reglerna kan du tävla med din bil i sin klass som ser i reglerna på hemsidan. För att deltaga skall den tävlande minst deltaga i 2 deltävlingar för att till godo sig sina poäng och ingen speciell föranmälan behövs utan man räknas med automatiskt

Nytt för säsongen 2024:

  • Alla arrangörer kommer att ge ca 50% rabat i startavgiften till alla utländska förare och detta hjälper er tävlande när ni sen kör i övriga tävlingar utanför Sverige.
  • "Landskampen" mellan olika länder, det vill säga olika länders egen "lagtävling". I lagtävlingen samlar alltid de två bästa tävlande från varje landpoäng. Du kan inte samla poäng för "lagtävlingen" från ditt eget lands tävling.
  • Både en egen Sportity kanal och Facebook sida så vi når ut med all info om tävlingarna

 

Mer information om serien finner du på hemsidan: www.rallynordic.fi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Seriens egen Sportity-kanal hittar du med koden: RALLYNRC24
Samt Facebook sidan heter: NRC- Nordic Rally Championship

Mer information så kontakta mig på nedan info:
Jocke Berg, jocke67@telia.com, 0722-14 83 00

Väl mött!

Sidan uppdaterades den 28 februari 2024