Följ Rallycrosspremiären live på svenskbilsporttv.se

Strängnäs är först ut när årets säsong av SM i Rallycross startar i helgen. Premiärhelgen blir en dubbeltävling precis som fjolåret.

SM-guld blev det förra året till Filip Martinsson som körde hem segern i 2150-klassen. I år väntar nya utmaningar för Martinsson som kliver upp till den högsta klassen Supernationell.
– Jag är förväntansfull inför en ny rallycrossäsong i en ny bil och klass. Under vintern har vi byggt en ny bil för klassen, en bil som skiljer sig extremt mycket mot den förra 2150-bilen trots att båda är byggda på BMW e36. Här är det mesta ombyggt och anpassat för att funka så bra som möjligt på rallycrossbanan, säger Filip Martinsson.

– Testerna vi gjort inför Strängnäs har funkat bra, vi har hunnit testa en hel del olika inställningar och har kommit fram till en bra grundsetup. Svårigheten med ett sådant här bygge är att få den konkurrenskraftig direkt från början av säsongen, men vi har hjälp av bra personer och hoppas vara med och utmana redan från start, avslutar Martinsson.

Filip Martinsson är inte ensam segrare att ta klivet upp en klass. Så gör även mästaren i junior-klassen, Oskar Hellström som i år tar sikte på medaljerna i seniorernas 2150.

Premiärhelgen av årets SM i Rallycross körs på Strängnäs motorbana och kan ses live på Svensk Bilsports egen kanal här på www.svenskbilsporttv.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här är länk till livetiming till Rallycross-SM. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades den 30 april 2023