Martinsson säkrade nytt guld i Rallycross-SM

I helgen avgjordes SM i rallycross med en avslutande Superfinal på Höljesbanan.

Högst upp på pallen stod två förare som tagit klivet upp i en ny klass. I 2150 vann Oskar Hellström, JSM-vinnaren från 2022 kan nu titulera sig svensk mästare även i 2150.
Hellström som rullade ut till finalen som redan klar mästerskapsvinnare och med guldlack i fronten avslutade säsongen med en sista seger.

Guldlack i fronten till finalen hade även Filip Martinsson. Men för hans del tog det stopp redan i jokerspåret på första varvet efter en tight första sväng. Men då var Martinsson redan klar SM-vinnare i Supernationella klassen efter att ha samlat nog med poäng i kvalkörningen för att säkra guldet.
Fjolårsvinnaren i 2150, Martinsson, tog under året maximal poäng i tre av sex tävlingar i sin nya klass.

– Vi har haft en helt fantastisk säsong i år där vi redan från start visade att vi skulle vara med och utmana om guldet. Maximala poäng i tre av sex tävlingar känns otroligt bra och jag har haft ett grymt team runt om mig som gjort arbetet med att komma in i den nya bilen och nya klassen lättare, säger SM-vinnaren i Supernationella klassen, Filip Martinsson som redan så smått börjar blicka mot kommande säsong.

– Innan vi börjar planera för nästa säsong ska vi köra klart de två sista tävlingarna i Back-SM, efter det kommer vi sätta oss ner och planera kommande säsong, men en sak vet vi och de är att vi vill gå vidare och köra mera fyrhjulsdrivet.

JSM-guldet kördes hem av Isac Torlamb.

Resultat från SM i Rallycross finns här.
https://www.sbf.se/sportgrenar/rallycross/resultat/resultat-sm-2023 Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterades den 07 september 2023