Häftig SM-serie på G!

SM-kalender 2024 för Rallycross presenteras idag. Nu är det dags att planera sommaren, och vi kan se fram emot en fantastisk SM-serie som startar tillsammans med RallyX på Tierp Arena under Kristi himmelsfärdshelgen. I Tierp kommer vi få flera motorsportgrenar som träffas till ett stort event med många partners som ansluter, vi hoppas på en riktig rivstart.

Deltävling 2 och 3 körs första helgen i juni på anrika Höljesbanan, vilket är rallycrossens mecka. Supernationella klassen tillsammans med 2150 och JSM är klasserna som kör de tre inledande tävlingarna. Sedan kommer Supercar Lites och XC Crosscar avgöra SM på två tävlingar som inleds under ”Magic Weekend” i Höljes 5 juli och avslutas med finalen i Arvika.

Serien drar sedan norrut till ännu en anrik bana uppe i Älvsbyn, som är tillbaka i SM-serien, där deltävling 4 går på fredag. Sedan tar vi oss ner till den mycket populära Motorveckan i Lycksele måndagen efter. Detta blir en trevlig norrlandsturné med lite sol och bad mellan tävlingarna. Arvika blir stora SM-finalen, där kör vi med alla klasser och dessutom Supercar RX1 och Open 2wd som avgör SM på en tävling.

Rallycrossutskottet har tillsammans med SGA-representanter (sportgrensansvariga i distrikten) från olika delar av landet utformat och justerat tävlingsreglementet för att få än mer intressanta tävlingar. Det är spännande nyheter som vi tror ska utveckla och göra tävlingarna bättre. Hela SM-serien kommer TV-produceras och sändas på Svenskbilsport TV.

SM för Supernationell, 2150 och JSM: Tierp 10/5, Höljes 1/6, Höljes 2/6, Älvsbyn 19/7, Lycksele 22/7 och final i Arvika 31/8

SM för Supercar Lites och XC Crosscar: Höljes 5/7, Arvika 31/8

SM för Supercar och Open 2wd: Arvika 31/8

Rallycrossutskottet
Svensk Bilsport

Sidan uppdaterades den 01 december 2023