Robin Larsson och Casper Jansson vinnare i Nitrocross Las Vegas

Finaltävlingen i serien avgjordes i centrala Las Vegas. Robin ”Iceman” Larsson vann största klassen Group E och säkrade därmed titeln i mästerskapet. Casper Jansson, i klassen NXT, körde till sig sin åttonde raka seger och då blev det mästerskapsvinst även för honom.

Robin hade bra förutsättningar inför sista deltävlingen, men det var inte avgjort. Med kyla och precision gjorde Robin en perfekt tävling i sin DRR JC-team 1000 hk FX1/e. Han vann allt som gick att vinna. En mycket värdig mästare! Med i finalen var även Timmy Hansen. Timmy gjorde vad han kunde för att ta sig förbi Robin, men fick nöja sig med en finfin andraplats i tävlingen. Tvåa totalt i mästerskapet var Jamaicas Fraser McConnell och trea en annan duktig svensk, Kevin Eriksson.

I klassen NXT, som körs med Supercar Litesbilar, var Casper Jansson mycket övertygande. Det är inte en slump att han vunnit 8 tävlingar i rad och nu även mästerskapet. Med sig i finalen hade Casper Crosskartföraren Elias Svensson som efter vass körning tog sig upp på andra plats i tävlingen. Fina prestationer av båda!

Nitrocross körs över 10 deltävlingar från september till mars. Det passar perfekt för våra svenska rallycrossförare. Final i centrala Las Vegas skapade en helt fantastisk inramning och alla förare var lyriska! Kommentatorerna på plats pratade mycket gott om Robin ”Iceman” Larsson. De kallade honom Iceman för hans kyla i körningen och kanske för att han inte är amerikanskt ”snackig”. Vidare döpte de om Las Vegas, som även kallas Sin City, till LarSin City. En kul komplimang till Robin.

Här är länk till Nitrocross hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Tävlingen går att se på www.rumble.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades den 03 mars 2024