Hoppa till sidans innehåll

Topp 5 just nu, Möten, Ekonomi, Tävlingar, Kommunikation och Organisation

08 OKT 2021 08:04
Det absolut roligaste med det här jobbet är alla möten med människor.
  • Skapad: 08 OKT 2021 08:04

Det absolut roligaste med det här jobbet är alla möten med människor.
Det har varit lite tunt med dem under en ganska lång tid, men nu när det börjar återgå till mer normalt, märker jag hur mycket jag har saknat det. Och vad det gör med mig.
Nyfikenhet, lärande, historia, utveckling, snabba beslut, ja, det är så mycket som kommer mig till livs av att träffa människor.


Äntligen har vi träffats alla medarbetare. I en härlig miljö på NEH:s Nasta Gård i Örebro sågs vi över två dagar för att förankra organisationen, tala om den nya vardagen som uppstått och hur vi ska förhålla oss till den. Och framför allt bara att umgås. Vi har arbetet nära och bra under pandemin, men några av oss har inte träffats fysiskt på nästan 1,5 år. Jag var verkligen så glad och laddad för de här dagarna som landade in precis så som jag ville där både personal och jag reste hem med en ny energi. Så kul! Ser också fram mot Bilsportkonferensen där vi ska ses igen!

Till styrelsemötet i september gjorde vi en ny prognos för året, och det ser riktigt bra ut! Vi har genom medvetna val kunnat sparat en del kostnader samt att arbetet med RF och kompensationsstöd samt återstartsstöd varit lyckade. Vi står starkare än någonsin vad det gäller ekonomin och ser fram mot att lägga en ny framåtlutad budget inför nästa år. Kul är det även att licensstatistiken pekar i rätt riktning för oss. Vi har passerat förra årets resultat vid den här tiden med cirka 800 licenser.

Tävlingarna fortsätter att öka i antalet och jag har hunnit varit ute på några tävlingar i Sverige sedan sist. Blir alltid så väl bemött, märks att alla funktionärer brinner för sporten. Ni gör det fantastiskt bra!

Vi är just nu inne i avslutningen av ett virtuellt SM för F3-bilar där Hankook är huvudpartner och om några veckor startar nästa virtuella SM där Porsche är huvudpartner. Att den virtuella bilsporten växer i Sverige är riktigt roligt. Virtuell bilsport är även något som jag i min FIA-roll som ordförande i Digital Motor Sport ser växer internationellt. I mitten av september var jag i Jordanien i min roll som ordförande i kommissionen när finalen i virtuell bilsport Gran Turismo för Mellanöstern och Afrika avgjordes. Den här sportgrenen växer och är något vi verkligen måste ta hand om. Vi jobbar med att e-sporten inte bara en inkörsport till vår idrott utan en egen disciplin som är här för att stanna.

Ett av flera projekt som styrelsen har ansvar för är kommunikation. Ninna och Lars är drivande i projektet och vi har kommit en bra bit på vägen till en ny strategi. Som jag sagt tidigare så upplever jag kommunikationen som positiv idag. Beror säkerligen på flera saker och att inte minst att det lättat i samhället, tävlingar igång och att vi kan ses igen. Men att styrelsen arbetar med en öppen dialog, korta kommunikativa mål och att vi riktar saker dit där de hör hemma, tror jag är den största bidragande faktorn i vår organisation. Det skapar tydlighet och enkelhet. Bra jobbat styrelsen! 😊

Jag har tidigare nämnt den organisationsförändring som vi är på väg in i där de nya sportgrenskoordinatorerna kommer bli en viktig del. Vi går nu in i slutfasen av intervjuer i den rekryteringen där bara några kandidater återstår. Som informerats tidigare så ska samtliga tjänster vara tillsatta till sista december. Även den nuvarande organisationen ses över för att anpassa oss till nya roller och ansvar. Allt känns väldigt bra, positivt och samstämmigt med sportgrenarna.


Medveten om att mitt förra brev kanske blev lite långt ska jag försöka hålla mig lite kortare. Men det är svårt. Det händer så mycket i vår bilsportvärld. Det görs så mycket dagligen runt om i Svensk Bilsport. Men några saker vill jag lyfta fram den här gången.


Vi har arbetat hårt med ett svar på den remiss som vi fått från Transportstyrelsen där de föreslår en ny avgiftslista som om den går igenom ökar kostnader för Rally. Förslaget som vi fått har vi naturligtvis motsatt oss och vi ser verkligen inte att den typen av förändring som Transportstyrelsen vill göra skall gälla för ideell verksamhet. Dock återstår det att se vilket beslut som fattas.


Vi har även från kontoret i Sollentuna, eller rättare sagt från spridda hemmakontor haft ett fokus på det Återstartspaket som specialidrottsförbunden har haft möjlighet att ta fram och söka bidrag för hos Riksidrottsförbundet. Där har vi nu beviljats 3,7 miljoner för återstarten av bilsporten efter coronan. Mer om det kan läsas här. https://www.sbf.se/Nyheter/SvenskBilsport/aterstartforbilsportenochhelaidrotten/


Bilsportare, det var en del av allt som är på agendan. Nu i lite kortare version men topp 5 just nu är ovan med kommunikation, organisation, ekonomi, möten och tävlingar – allt väldigt positivt!


Till nästa gång, Flat Out!

Hälsningar
Anna Nordkvist
Svensk Bilsports Generalsekreterare

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg