Hoppa till sidans innehåll

SM-veckan


SM-veckan vinter 2018 genomförs i Skellefteå
SM-veckan genomförs i Skellefteå under vecka tolv 2018. Bilsporten kör sina tävlingar med sprintmästerskapen av rallycross och rally samt crosskart och radiorstyrd bilsport.

Nu finns inbjudningarna ute.
Rally
Rallycross och crosskart. 
Radiostyrd bilsport

Rallytävlingen kör både kval och final på samma sträcka i skogen runt rallycrossbanan utanför Skellefteå för att sen komma in och avsluta på arenan.. Kvalet körs två gånger. För de som går vidare gäller det att vara snabbast efter två körda finalkörningar.
Under året har arrangören arbetat hårt för att ordningställa banan även för rallycrossen och crosscarten. Crosskarten kommer köra med sin nya klass Xtreme. Konceptet för rallycross och crosskart blir det samma som fungerade så framgångsrikt i Piteå och Söderhamn under vinterveckan 2016 och 2017.
Radiostyrd bilsport kommer köras i tennishallen i centrala Skellefteå.

SM-Veckan – avgörandets ögonblick
SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet (RF) och Sveriges Television (SVT) i samarbete med berörda specialidrottsförbund (SF) och värdstaden.

Syftet med SM-veckan är att under en veckas tid genomföra svenska mästerskap i olika idrotter i en och samma stad. SM-veckan genomförs vanligtvis varje år, vinter respektive sommar, och ska genomföras på olika orter i Sverige. SM-veckan är öppen för RF:s medlemmar, 69 specialidrottsförbund (SF) vilka representerar upp emot 250 olika idrotter (grenar).

Genom SM-veckan vill vi få ett ökat intresset för svenska mästerskapen och samla större och mindre idrotter i ett gemensamt evenemang. Många människor ska kunna ta del av Sveriges bästa idrottsutövare på plats, i media och framför TV:n. SM-veckans ambition är att vara en idrottslig folkfest i värdstaden under en vecka.

SM-veckan sommar 2018 - Helsingborg/Landskrona

Mer info om SM-veckan:
www.smveckan.se
svt.se/smveckan
www.facebook.com/smveckan
www.twitter.com/smveckan
www.youtube.com/smveckan


Uppdaterad: 09 JAN 2018 16:28 Skribent: Sören Emmervall

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info