Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

The Girls On Track


I samband med motormässan i Geneve lanserar det internationella bilsportförbundet, FIA, sitt nya projekt, The Girls On Track, som ska locka fler tjejer till motorsporten.

De senaste uppdateringarna och mer infoirmation om projeket som kan dig hela vägen in i en racingkarriär hittar du här. 

Registrationslänk
https://ereg.fiaevents.com/ereg/index.php?eventid=200179316&

Website:
https://ereg.fiaevents.com/ehome/200179316?&t=a53f210abe2a987ee24a022974c757db


Projektet vänder sig till tjejer mellan 13 och 18 år och genomförs med stöd från EU. Målet med projektet är att nå unga tjejer och få dem in i bilsporten och man gör det genom Kartingslalom, ett kostnadseffektivt sätt att kunna sätta upp banor på platser där många unga rör sig.

Projektet är framtaget av FIA:s Women In Motorsport, med Michèle Mouton i spetsen och finansieras delvis av EU genom Eramusprogrammet. Med vid lanseringen av denna storsatsning är även FIA:s president, Jean Todt. 
- Vi är väldigt stolta över att lansera denna ambitiösa europeiska tävling för unga tjejer. Jag är glad över att Europeiska kommissionen genom sin finansiering har erkänt vårt starka engagemang för vidare utvecklingen av kvinnor inom motorsport. FIA kommer att fortsätta att aktivt främja ett jämnt utrymme för män och kvinnor inom motorsport i åratal, säger Todt.

Under första året är det planerat att 3000 tjejer kommer delta i totalt åtta länder, varav Sverige är ett. Tre tjejer från varje land kommer sen att gå vidare för att i mars nästa år mötas i en Europa final på Le Mans. Där går sex tjejer vidare till FIA Driver Training Camps, där de kommer att stödjas av FIA genom ett idrotts- och utbildningsprogram.
- Med Girls On Track-programmet har vi ett bra tillfälle att öppna upp motorsportens värld till en ny generation, säger med Michèle Mouton.

Sverige är ett av de åtta länder som kommer genomföra projektet och i samband med Tjejlägret i somar genomförs också projektet The Girls On Track. Under både lördagen och söndagen finns möjlighet för de som är mellan 13 och 18 år på Tjejlägret att delta i Girls On Track-projektet och de tjejer som är i det åldersspannet kommer automatiskt få delta på tävlingen.

Viktigt att veta är att endast de tjejer som har fyllt 13 år innan lägrets början får delta på lägret. Det kostar inget extra att delta i tävlingen, utan den subventioneras av FIA. Alla tjejer i åldersspannet är som sagt med och deltar i denna tävling och kommer i efterhand behöva registrera sig via en extern länk. Tjejer som kommer att delta utan föräldrars närvaro kommer att i denna länk kunna ge sitt samtycke till att barnet får delta i tävlingen.

Mer information om projektet finns på, www.fia.com/TheGirlsOnTrack

 

 

Uppdaterad: 14 MAJ 2018 14:47
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
2.svgsensor300x480.jpg