Licensinformation för Rallycross

För att var med och träna och/eller tävla i Rallycross krävs en Rallycrosslicens. Den kan du skaffa på två sätt

Prova på-licens – för träning.

Ladda ner Svensk Bilsports app på Google Play eller i App Store. Där kan du för 125 kronor enkelt skaffa en Prova Bilsport-licens som gäller för träning på vald bana. Den som skaffar en Prova Bilsport-licens blir tillfälligt medlem i den arrangerande föreningen under tiden som arrangemanget pågår. Observera att licensen gäller för den tid klubben sökt tillstånd. Därefter avslutas medlemskapet automatiskt.

I appen gör du så här:
Längst upp till höger - Prova Bilsport
Klubb - Klubben som har banan du ska köra på.
Gren - Rallycross
Event - Träning

Riktig förarlicens – för träning och tävling i Sverige och Europa.

För dig som vill teckna en komplett Rallycrosslicens, då följer du anvisningarna här. Den gäller för all tävlan och träning där inte en internationell licens krävs. Den gäller även i EU-länder och jämförbara länder. (Ex. Norge)

1) Bli medlem i en klubb ansluten till Svensk Bilsport. Var noga med att ge klubben korrekt kontaktinformation (email och telefon) för fortsatt kommunikation. Du kan söka klubb här:

https://www.sbf.se/vartforbund/Organisationen/foreningarochdistriktsforbund/

(Det är din klubb som ansvarar för att du läggs in i det som heter Idrott Online.)

2) Gå en utbildning. Det är SBF:s olika distrikt som ansvarar för utbildningar, så det är hos dem du letar. Länk här: https://www.sbf.se/forforeningar/Distrikt/


3) Efter genomgången utbildning får du en blankett som ska fyllas i och skickas in till licensavdelningen. Obs att utbildaren och ”din klubb” ska skriva sina uppgifter på blanketten.
Här är blanketten. (Ansökan och ändring Tävlingslicens.) https://www.sbf.se/vartforbund/Dokumentbank/tavlingslicenser/

Obs att du väljer Junior om du är 16-20 år. (Året du fyller.)


Ifylld blankett skickas per email till licens@sbf.se eller per post till:

SBF
Att: Licens
Box 705
191 27 Sollentuna


4) När licensen är behandlad får du besked via email (viktigt att du angav den korrekt till din klubb) och kan lösa ut den i Svensk Bilsport-appen – finns på Google Play/App Store - eller i Licens och TävlingsSystemet LoTS. Länk till LoTS: https://lots.sbf.se/Pages/Login.aspx Länk till annan webbplats.

Du loggar in med ditt personnummer eller LoTS-id. Är det första inloggningen, eller du glömt lösenordet, så väljer du ”Återställ lösenord”.


Tänk på att det är du och din klubb som ansvarar för att du läggs in i Idrott Online och därmed vidare till LoTS med riktiga uppgifter.


Lycka till med bilsportandet!

Sidan uppdaterades den 23 februari 2023