Bilcross

bilcross

Steget mellan Folkrace och...

Bilcross bygger i grund och botten på samma princip som Folkrace. Efter tävling är alla bilar till salu på s.k. anbud. Anbuden skiljer sig dock från Folkrace. Bilcrossens anbud ligger på 23.000:- (Folkrace 8000:-) Detta gör givetvis att bilarna kan kostas på, men inte hur mycket som helst. Det ska vara förhållandevis billigt att köra!

En Bilcrossbil bjuder på en snabb och bra körupplevelse! Tävlingarna består av korta, täta heat på tre eller fyra varv beroende på banans längd. Efter tre kvalomgångar går de snabbaste vidare till final.

Motorn på en Bilcrossbil får trimmas fritt, men utan turbo eller kompressor. Tanken med denna klass är att man ska kunna använda sin s.k. ”festivalbil” alternativt sin ”gamla” rallycrossbil att köra med. (Not: Festivalbil beskriver en bil som kostats på mer än 8.000:- för att köras i en stortävling.)

Alla bilar är tvåhjulsdrivna med fri modifiering av hjulupphängningar. Drivning får konverteras fritt från fram- till bakhjulsdrift etc. Reglementet ger utrymme för egna lösningar :-)

Grenen påminner om både Folkrace och Rallycross och många av tävlingarna körs på rallycrossbanor och bättre folkracebanor. Redan året man fyller 16 kan man börja tävla.

Tanken är att man kommer från Folkrace men även nya förare är såklart välkomna. Nästa steg kan t.ex. bli Rallycross, Crosskart eller Rally.

Kontakta styrelsen
E-mail: info@sodrabf.se

Sidan uppdaterades den 11 maj 2023