Dragracing

Dragracing är världens snabbaste motorsport och en fantastisk upplevelse för alla som gillar motorer, action och show. Att sporten ursprungligen kommer från USA märks både på uttryck och bilar. Man kan tävla med nästan vilken bil som helst. Allt från "street"-bilar till Top-Fuel Dragsters är gångbart. Det behövs en tävlingslicens.

Tävlingssträckan är vanligtvis 1/4 engelsk mil (402.33m) men på en del banor körs även 1/8 engelsk mil (201m). Två bilar/förare tävlar mot varandra. Tävlandet går ut på att en av de två startande skall komma först över mållinjen. Man kvalar in i en stege (samma tävlingsform som i tennis). Vinnaren går vidare i stegen. De tävlande startas med hjälp av ljussignaler på en startgran. När fotocellerna vid startlinjen bryts, startar tidtagningen och när mållinjen korsas mäts sluthastigheten och tid, som visas på en stor ljustavla.

Även ungdomar utan körkort kan köra dragracing. Man tävlar i Junior Dragsters (Junior Stock och Junior Modified). Juniorer kan börja köra från det år dom fyller 8 Dessa dragsters är bakmotordrivna i halv skala och man tävlar över max 1/8 engelsk mil.

Sportgrenskommitté

Kontakt
Anders Larsson
E-mail: dragracing2014@hotmail.com

Mobil: 070-637 4462

Kontakt
Eva Pålsson
E-mail: eva_palsson@outlook.com

Mobil:0721-81 10 01

Sidan uppdaterades den 24 januari 2024