Offroad

Strapatser i svår terräng

Fyrhjulsdrivna bilar kan användas till mycket. Inom bilsporten har Offroad tagit tillvara på de tävlingsbaserade momenten och även utbildning och den samvaro som motorsporten ger. Sporten indelas i fem olika grenar så att det skall finnas någon gren för alla vare sig man bara vill titta eller vara med och köra.

Enklare Offroad tävling:
Där i ligger grundutbildning och lättare tävlingar som nybörjartrial på lokal nivå, Offroad Trophy och Offroadorientering.

Trial 4×4:
Precisionskörning med fyrhjulsdrivna bilar i terräng eller på hinderbana. Körs i flera klasser med allt från standardbilar (original) till rena specialbyggen (prototyp).

Challenge:
Här är det uthållighet som gäller. Strapatser i svåra terrängspår, bygga broar över djupa diken, orientera och göra rätt vägval i terrängen. Närmaste vägen är inte alltid den bästa. Det gör Challenge till en spännande utmaning för varje team.

Formula Offroad:
Spektakulär motorsport med specialbyggda bilar med rejäla paddeldäck och stora motorer. Här gäller det att så felfritt som möjligt komma upp för extremt branta backar.

Monster Race:
Körs i tre klasser - Smallsize, Midsize och Fullsize. Tävlingen körs som en eliminering typ dragracing, där två bilar per omgång kör på en parallell, kort, rak hinderbana. Vinnaren i varje omgång går vidare tills det bara är en segrare kvar.

Offroadklubbarna är även en tillgång vid översvämningar, snöoväder, skogsbränder och strömavbrott m.m. Medlemmarnas fordon och kunskaper kan hjälpa nödställda när övriga resurser inte räcker till. Här samarbetar offroad med civilförsvaret på flera orter.

Sportgrenskommitté
Kontakta styrelsen
E-mail: info@sodrabf.se

Sidan uppdaterades den 11 maj 2023