Radiostyrd bilsport

Stora förare i miniformat

Radiostyrd bilsport är en snabbt växande och högintensiv gren för alla åldrar. Ung som gammal tävlar sida vid sida om hundradelar för att vinna.

Bilar som accelererar som en dragracingbil och har väghållning som en F1-bil! Allt detta till en bråkdel av kostnaden i jämförelse med fullskalig bilsport.

Klasserna varierar från Touring och Le Mans-bilar ute på asfalt eller på nålfiltsmatta inomhus, till mer rallycross/crosskart liknande bilar som körs på banor typ motocross.
Bilarnas storlek varierar mellan de olika klasserna men alla har en sak gemensamt, härlig tight racing med en massa adrenalin!

Lura dig inte av bilarnas storlek. För i denna sportgren talas det samma språk som i depån på exempelvis Monza, när Ferrari vill ha mer fart genom kurva tre eller mer stabilitet i inbromsningen till Parabolica-kurvan! Inställningar av chassi, taktik, depåstopp, spårval och så vidare gör denna sportgren spännande utifrån både ett tekniskt och tävlingsmässigt perspektiv.

I Sverige har vi idag flera förare som tillhör världseliten vilka åker runt om i världen på tävlingar. Nu söker vi efter fler. . . är det du!

Landshut 40+ EM
Kontakt­person Ordförande
Sidan uppdaterades den 08 november 2023
Kontakt­person Ordförande