Lathundar

En lathund är tänkt att vara en hjälp till dig som vill lära dig mer om hur man läser en homologeringshandling, eller vad man får göra på en specific bilmodell, eller kanske som en hjälp till dig som ska bygga en Appendix K bil, eller varför inte till dig som tänker köpa en färdig Appendix K bil.

Det är ju bra att veta själv så att den stämmer mot reglerna så det inte blir en överraskning när du kommer till en tävling att bilen ej är enligt reglerna.

Lathundarna är levande dokument, förändras regler eller förutsättningar så förändras lathundarna, eftersom många fria saker måste bevisas så ändras förutsättningarna efterhand som saker som var "fritt då" bevisats så det är OK nu att använda.

Har du/ni åsikter om innehållet i Lathundarna eller frågor är ni välkomna att kontakta HU på hu@sbf.se

Lathund nr 1. Homologeringar (2018-08-08)
Lathund som beskriver hur man läser en homologeringshandling och tilläggen i handlingen och förklarar vad tilläggen betyder och dess förändringar genom åren.1: Homologeringar och dess tillägg. Klicka här för PDF. Pdf, 1.2 MB, öppnas i nytt fönster.

Lathund nr 2. Saab 99 (2018-10-25)
Lathund som beskriver hur Saab 99:ans olika utseende och tekniska utrustningar är definierade beroende på vilken Period man avser att tävla i. Saab 99:ans olika periodvarianter.

#Lathund justerad 28/10: Avseende storlek strålkastare på Grupp A Turbon i Period J, Det har använts 2 olika storlekar av runda strålkastare under perioden. Klicka här för PDF. Pdf, 1.1 MB, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades den 19 juni 2024