Svensk Bilsport

Vad gäller om jag vill börja med bilsport?

För att tävla behöver du vara medlem i en förening som är ansluten till Svenska Bilsportförbundet. Det finns runt 430 föreningar runt om i landet att välja på. Man kan också ta kontakt med något av våra sportgrensutskott eller våra sportgrenskoordinatorer.
Det som gäller för nästan samtliga sportgrenar är att du behöver ha någon form av licens och skyddsutrustning. Kraven på detta skiljer sig mellan de olika sportgrenarna. Sen finns en möjlighet till. Läs nedan.

 

Prova Bilsportlicens - Svensk Bilsport App


Om man inte vill ta steget fullt ut med licenskurs o.s.v. finns möjligheter att testa sporten. Det går att köpa en Prova Bilsportlicens via Svensk Bilsportappen till alla event i som har statusen Prova Bilsport och/eller Träning. (Det måste arrangörsklubben ange när de söker tillstånd i LoTS.)

Bara att ladda ner appen till telefonen och klicka på Prova Bilsport och följa stegen. Knappen ligger längst upp till höger på skärmen.

Man behöver inte vara medlem i någon klubb, utan genom Prova Bilsportlicensen blir man tillfälligt medlem i den klubb som arrangerar eventet. Prova Bilsportlicens kostar 125 kr och betalas via Swish. Viktigt att komma ihåg är att licensen bara är giltig för den sportgren, klubb och evenemang den är köpt till. Man måste köpa flera PB-licenser om man kör flera grenar eller kör hos flera klubbar.

Appen Svensk Bilsport finns att ladda hem gratis på både App store Länk till annan webbplats. och Google Play. Länk till annan webbplats.

Arrangörsrapporter för Prova Bilsport (gamla metoden)

Prova Bilsport

Bilsporten är engagerande. Kanske beror det på att många upplevt tjusningen, glädjen och spänningen när de någon gång suttit bakom ratten. Kanske i den egna bilen. Kanske i en hyrd go-kart eller kanske i en riktig tävlingsbil.

Många drömmer om att få köra en riktig tävlingsbil. Att få mäta sig mot andra. Få sporter är så mytomspunna som bilsporten. Många är de som vill stå överst på pallen.
De som vill bli bäst i världen.
Men bilsport är också en folksport där många vill köra för skojs skull.
För adrenalinet och för gemenskapen.
Svensk Bilsport är en idrott för alla, en värld av känslor.

Inom Svensk Bilsport finns all bilsport. Här finns allt från formelbilsracing där Marcus Ericsson just nu återfinns i Indycar till nybörjare i grenen Time Attack.
Inom bilsporten finns fler olika sportgrenar. Rallycross, Rally, Folkrace, Karting och Dragracing bara för att nämna några.
Totalt är det sexton sportgrenar och i varje gren finns ibland flera olika klasser att tävla i.

Sidan uppdaterades den 30 juni 2023