Huvudsponsorer till Svensk Bilsport

Prova Bilsport

Bilsporten är engagerande. Kanske beror det på att många upplevt tjusningen, glädjen och spänningen när de någon gång suttit bakom ratten. Kanske i den egna bilen. Kanske i en hyrd go-kart eller kanske i en riktig tävlingsbil.

Många drömmer om att få köra en riktig tävlingsbil. Att få mäta sig mot andra. Få sporter är så mytomspunna som bilsporten. Många är de som vill stå överst på pallen.
De som vill bli bäst i världen.
Men bilsport är också en folksport där många vill köra för skojs skull.
För adrenalinet och för gemenskapen.
Svensk Bilsport är en idrott för alla, en värld av känslor.

Inom Svensk Bilsport finns all bilsport. Här finns allt från formelbilsracing där Marcus Ericsson just nu återfinns i Indycar till nybörjare i grenen Time Attack.
Inom bilsporten finns fler olika sportgrenar. Rallycross, Rally, Folkrace, Karting och Dragracing bara för att nämna några.
Totalt är det sexton sportgrenar och i varje gren finns ibland flera olika klasser att tävla i.

Vad gäller?

För att tävla behöver du vara medlem i en förening som är ansluten till Svenska Bilsportförbundet. Det finns runt 430 föreningar runt om i landet att välja på.
Det som gäller för samtliga sportgrenar är att du behöver ha någon form av licens och skyddsutrustning. Kraven på detta skiljer sig mellan de olika sportgrenarna.

Vad ska jag köra?

Som nybörjare inom bilsporten erbjuder de sexton olika sportgrenarna ett smörgåsbord av kommande upplevelser. Många unga nybörjare startar med Karting eller Crosskart som är tre bra instegsgrenar som ger mycket erfarenheter. Men även den som är äldre och redan har körkort kan med den egna personbilen snabbt komma in i bilsporten och få köra på bana genom exempelvis tävlingsformen Time Attack.
Den största sportgrenen inom bilsporten är Folkrace. Även den fungerar bra som ett insteg i bilsportvärlden.
Det finns inget som hindrar dig från att ta licens och tävla i flera olika grenar.

Kontakter

Här hittar du en lista på de olika sportgrenarna där du kan finna mer information och kontaktuppgifter till personer som kan hjälpa dig med mer information om den sportgren du är intresserad av.
Svensk Bilsports sportgrenar.

Inom Svensk Bilsport finns ett antal distrikt som också kan hjälpa dig rätt. Här finner du länk till dessa.

Se mer av Svensk Bilsport på den egna webb-TV kanalen Svensk Bilsport TV Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arrangörsrapporter för Prova Bilsport

Sidan uppdaterades den 15 december 2022